Wie ik ben

In 2013 startte ik met de opleiding Maatschappelijk Werk, opgevolgd door een studiejaar Psychologie. Door mijn interesse voor mensen vond ik de studies boeiend, maar ik miste de creativiteit. In 2015 werd ik toegelaten bij Audiovisuele Media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). In 2019 ben ik hier afgestudeerd als documentairemaker. 

De tweedejaars documentaire Levenskunst (2018), die ik samen met twee studiegenoten maakte, werd geselecteerd voor het Go Ahead programma van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen. Tijdens mijn studie liep ik stage in programmaontwikkeling bij tv producent Zodiak Nederland en verbleef ik drie maanden in Oeganda om een documentaire te maken in opdracht van Design Hub Kampala.

Naast de HKU was ik actief op het schrijfgebied als junior copywriter, redacteur en verslaggever. Mijn afstudeerdocumentaire is De Prins op het Grijze Paard, een documentaire over het ideaalbeeld versus de realiteit in de liefde onder millennials. Hierin ga ik op zoek naar in hoeverre het helpt om vast te houden aan je romantische verlangens, gebaseerd op social media en films.

In mijn documentaires komen een sterke sfeer, open interviews, maatschappelijke onderwerpen en een empathische blik naar boven. Het rakende vermengt met een lichte humor en herkenbaarheid.

Momenteel werk ik als freelancer in tekstschrijven, televisie en film. Daarnaast ben ik bezig met nieuwe documentaireplannen.

Klik hier voor mijn CV